De snelle moestuin voor beginners

Eenjarige klimmers met bloemen
Eenjarige klimmers met bloemen zijn bijvoorbeeld Suzanne met de mooie ogen en Oostindische Kers. Minder bekend is de Kanarische kers: net zo’n makkelijke plant, maar met iets andere bladvorm en schitterende gekuifde gele bloemetjes. Andere eenjarige klimplanten met bloemen zijn de Geurerwt (lathyrus) en Klokwinde (Cobaea).

Eetbare eenjarige klimmers
Het is ook leuk om eetbare eenjarige klimplanten te planten of te zaaien. Hop (Humulus) groeit snel en geeft bloemen waar je thee van kunt maken. De bloemen van Oostindische Kers zijn lekker in een salade.

Passiebloem heeft prachtige bloemen én lekkere vruchten. Vraag het tuincentrum naar vruchtdragende soorten (zoals Passifloris edulis) en naar een zelfbevruchtende plant, of koop meerdere planten die elkaar bevruchten. Bij zachte winters heb je kans dat deze plant opnieuw groeit het jaar erop.

Van tomaten, courgette, komkommer, pompoen, peper en veel andere soorten moestuinplanten kan je kleine plantjes kopen in het tuincentrum. Vaak met de vruchten er al aan. Als je ze in je moestuin zet, groeien ze verder zodat jij snel van je oogst kunt genieten. Aardbeien kan je vaak ook nog planten en je hebt dan direct vruchten.

Ook de potten kruiden die je in de supermarkt koopt, zijn prima in een beginnende moestuin. Het voordeel is dat je er lang mee doet. Bij gespecialiseerde winkels kan je vaak interessante kruiden kopen, zoals dragon en citroenmelisse. Dat is eens wat anders dan de standaard potjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Lavendel, het zuiden in je tuin

Als je een arrangement van blauwe planten maakt, zal dit zeker de aandacht trekken. Dit vraagt om potten met een…

Verrassende voorjaarsbloeiers

De Olijfboom is de laatste jaren aan een opmars bezig. Je ziet hem steeds vaker in tuinen en op balkons.…